X
Cauta
Wish

Afișare:

Corector postura
110 lei
Corset toraco-lombosacral - Corset HESSING
487 lei
Corset toraco-lombosacral - Corset HESSING
487 lei
Guler cervical Philadelphia
124 lei
Guler cervical Schanz
42 lei
Guler cervical semirigid Florida
69 lei
Guler cervical stabilizator
97 lei
Manseta elastica
67 lei
Orteza clavicula
69 lei
Orteza clavicula OTTONE
129 lei
Orteza de brat SOLLIEVO
61 lei
Orteza de cot ROM
395 lei
Orteza de glezna
133 lei
Orteza de glezna
172 lei
Orteza de glezna MalleoTim Lite
109 lei
Orteza de mana
155 lei
Orteza de mana DRYPOL BABY
136 lei
Orteza de mana DRYPOL II
167 lei
Orteza de mana DRYPOL LONG
164 lei
Orteza de mana EASY
60 lei
Orteza de mana EASYONE
87 lei
Orteza de mana PF
82 lei
Orteza de mana reversibila
99 lei
Orteza de mana si police
206 lei

Ortezele medicale sunt dispozitive medicale care previn sau sustin, corecteaza, aliniaza deformarile sau modificarile accidentale ale unei zone a corpului, sau imbunatatesc functia de mobilitatea a unor parti ale corpului. Actiunea acestora este presopunctoare. Ortezele se folosesc in urma unor luxatii si rupturi la nivelul membrelor superioare, inferioare sau alte parti ale corpului, fiind confectionate din material dur sau au fixate materiale rigide, ca sa sustina acea parte a corpului afectata sau accidentata. Materialul folosit la fabricarea ortezelor difera in functie de utilitatea si functionalitatea acesteia, insemnand ca exista si orteze din material textil sau neopren sau termodeformabil, care pot sa previna sau sa imbunatateasca mobilitatea la nivelul unei anumite zone a corpului, si orteze din plastic rezina sau carbon, cu burete de confort, cu articulatii, legaturi etc.

Ortezele pot fi fixe sau mobile. Ortezele se pot folosi pentru genunchi, glezna, brat si antebrat, picior sau abdomen, cervicale, gat sau torace. Ortezele pot imbraca diverse forme: atele, gulere, centuri, sosete, cotiere, gutiere, depinde de ce parte a corpului a fost afectata si de dispozitia medicului specialist. Oricum, e de mentionat faptul ca aceste dispozitive medicale sunt destinate sustinerii, protejarii sau imobilizarii zonei afectate si nu trebuie confundate cu protezele. Acestea din urma sunt dispozitive medicale care se introduc in interiorul corpului. Daca protezele necesita actiunea unui medic chirurg, ortezele se recomanda de catre medicul ortoped.

Ortezele sunt o componenta importanta a categoriei de dispozitive medicale si reprezinta un produs cu cerere foarte mare, dat fiind faptul ca, in Romania, luxatiile si rupturile reprezinta un procent major din sfera accidentelor casnice, accidentelor rutiere, accidentelor de orice tip. O luxatie sau o ruptura necesita o orteza medicala, fie ea orteza pentru antebrat, orteza pentru brat, orteza pentru cot, orteza cervicala, orteza pentru torace, orteza pentru abdomen, orteza pentru genunchi. Ortezele medicale sunt dispozitive care se pot folosi o perioada determinata de timp, pana ce medicul stabileste ca afectiunea s-a vindecat, insa pot fi achizitionate pentru a putea fi utilizate o viata intreaga.

Cand se folosesc ortezele?

Ortezele medicale se folosesc in momentul in care are loc o entorsa, luxatie sau ruptura a unor ligamente sau muschi si au rolul de a diminua durerile, de a mari mobilitatea si de a favoriza vindecarea. Accidentele care au ca urmari luxatiile, entorsele, fracturile se intampla oamenilor simpli, pur si simplu mergand pe strada sau alergand sau alunecanecand pe gheata sau suprafete alunecoase, dar se pot intampla si sportivilor in timpul antrenamentelor sau competitiilor sportive, muncitorilor care nu folosesc instrumentalul si echipamentul conforme cu protectia muncii. Accidentele rutiere reprezinta si ele o cauza nedorita, dar tot mai frecventa in Romania, a rupturilor si luxatiilor la nivel de membre, de coloana vertebrala etc., fapt ce implica folosirea ortezelor medicale.

Ortezele sunt un element important in vindecarea partilor cu motricitate mare ale corpului si fac parte din ultimul pas de recuperare. De cele mai multe ori, ortezele sunt mult mai comode si mai estetice decat alte metode folosite pentru aceleasi actiuni. Orteza este indicat sa se recomande de catre un medic specialist.

Daca sunt purtate corespunzator si sunt respectate intocmai indicatiile medicului, ortezele medicale pot ameliora sau chiar trata dureri cervicale, dureri lombare sau lombalgii, dureri ale ligamentelor, disconfort provocat de pozitie necorespunzatoare si prelungita, dureri in urma fortarii musculaturii, dureri artrozice, dureri traumatice ale genunchiului, degetelor, gleznei, pintenul calcanean, dureri in urma unor malformatii congenitale.

whatsapp