X
Cauta
Wish

Afișare:

Orteza de glezna
133 lei
Orteza de glezna
172 lei
Orteza de glezna MalleoTim Lite
109 lei
Orteza elastica de glezna
51 lei
Orteza glezna GAMMA
261 lei
Orteza glezna THUNDER
209 lei
Orteza glezna-picior TB Walker
378 lei
Orteza glezna-picior TGO 610
339 lei
Orteza glezna-picior TGO 611
459 lei
Orteza hallux valgus ORIONE
66 lei

Piciorul omenesc, cunoscut popular sub denumirea de laba piciorului, este o structura anatomica aflata in continuarea membrelor inferioare si, ca si mana, din punct de vedere osos, este cea mai complexa structura din corpul omenesc. Piciorul este compus din oase tarsiene, oase metatarsiene si falange (oasele degetelor).

Din punct de vedere morfologic, sunt trei tipuri de picior: tipul grecesc, carcaterizat printr-o lungime mai mare a degetului doi, in comparatie cu celelalte patru degete; tipul polinezian sau patrat, cu caracteristica uniformitatii degetelor; tipul egiptean, prezent la aproximativ 60% dintre oameni, in care degetul mare este cel proeminent, celelalte degete urmand in ordine descrescatoare.

Glezna, cunoscuta si precum cambrura a labei piciorului, este un segment articular anatomic ce uneste gamba cu piciorul propriu-zis.

Glezna este foarte predispusa la accidentari atat in cazul sportivilor cat si in cazul oamenilor obisnuiti, dat fiind faptul ca este o structura articulara. Glezna este una dintre zonele cele mai predispuse la entorse, luxatii, accidentarea putandu-se intampla chiar si prin calcarea stramb sau rotirea necorespunzatoare a piciorului sau alunecarea pe un teren umed. Cel mai adesea auzim termeni precum glezna rasucita sau glezna luxata pentru afectiuni sau rani la glezna. Luxatia de glezna presupune intinderea si/sau ruptura ligamentelor si are drept factori de risc: predispozitia piciorului de a calca stramb, reabilitarea neconforma cu sfatul medicului in urma unei luxatii anterioare la nivelul gleznei, muschii slabiti ai piciorului, proprioceptia care, la nivel de glezna, inseamna abilitatea scazuta de a simti pozitia articulatiei.

Luxatia gleznei este de mai multe tipuri in functie de gravitatea afectiunii, ranirii. In toate tipurile de luxare a gleznei se recomanda repaus al piciorului si chiar imobilizare sau sustinere cu ajutorul unor orteze medicale, denumite orteze glezna sau orteze picior. Ortezele glezna si picior se recomanda in cazul diferitelor afectiuni: entorsa de glezna, luxatie de glezna, leziuni la nivelul tesuturilor gambei, fracturi ale maleolei, fracturi stabile ale piciorului si gleznei, fracturi distale stabile ale tibiei si peroneului, ruptura de tendon Achilian, fasciita plantara, tendinita Achiliana, artroza, hallux valgus (monturi) si chiar si profilactic, in prevenirea traumatismelor accidentale in activitati sportive, post-traumatic in recuperarea functionala a sportivilor, post-operator sau dupa indepartarea gipsului.

La nivelul piciorului, ne putem confrunta si cu entorse ale degetelor piciorului. Acestea, in comparatie cu luxatiile gleznei si luxatiile genunchiului, au o frecventa redusa, fiind posibile prin hiperextensie asociata sau nu cu miscari de torsiune sau lateralitate. In acest caz se recomanda purtarea de orteze medicale pentru degete, orteze hallux valgus, orteze entorsa haluce.

whatsapp