Coş de cumpărături
Coşul tău este gol!
News Letter
* Email
Name 
Subscribe
 

Orteze glezna si picior

Piciorul omenesc, cunoscut popular sub denumirea de laba piciorului, este o structura anatomica aflata in continuarea membrelor inferioare si, ca si mana, din punct de vedere osos, este cea mai complexa structura din corpul omenesc. Piciorul este compus din oase tarsiene, oase metatarsiene si falange (oasele degetelor).

Din punct de vedere morfologic, sunt trei tipuri de picior: tipul grecesc, carcaterizat printr-o lungime mai mare a degetului doi, in comparatie cu celelalte patru degete; tipul polinezian sau patrat, cu caracteristica uniformitatii degetelor; tipul egiptean, prezent la aproximativ 60% dintre oameni, in care degetul mare este cel proeminent, celelalte degete urmand in ordine descrescatoare.

Glezna, cunoscuta si precum cambrura a labei piciorului, este un segment articular anatomic ce uneste gamba cu piciorul propriu-zis.

Glezna este foarte predispusa la accidentari atat in cazul sportivilor cat si in cazul oamenilor obisnuiti, dat fiind faptul ca este o structura articulara. Glezna este una dintre zonele cele mai predispuse la entorse, luxatii, accidentarea putandu-se intampla chiar si prin calcarea stramb sau rotirea necorespunzatoare a piciorului sau alunecarea pe un teren umed. Cel mai adesea auzim termeni precum glezna rasucita sau glezna luxata pentru afectiuni sau rani la glezna. Luxatia de glezna presupune intinderea si/sau ruptura ligamentelor si are drept factori de risc: predispozitia piciorului de a calca stramb, reabilitarea neconforma cu sfatul medicului in urma unei luxatii anterioare la nivelul gleznei, muschii slabiti ai piciorului, proprioceptia care, la nivel de glezna, inseamna abilitatea scazuta de a simti pozitia articulatiei.

Luxatia gleznei este de mai multe tipuri in functie de gravitatea afectiunii, ranirii. In toate tipurile de luxare a gleznei se recomanda repaus al piciorului si chiar imobilizare sau sustinere cu ajutorul unor orteze medicale, denumite orteze glezna sau orteze picior. Ortezele glezna si picior se recomanda in cazul diferitelor afectiuni: entorsa de glezna, luxatie de glezna, leziuni la nivelul tesuturilor gambei, fracturi ale maleolei, fracturi stabile ale piciorului si gleznei, fracturi distale stabile ale tibiei si peroneului, ruptura de tendon Achilian, fasciita plantara, tendinita Achiliana, artroza, hallux valgus (monturi) si chiar si profilactic, in prevenirea traumatismelor accidentale in activitati sportive, post-traumatic in recuperarea functionala a sportivilor, post-operator sau dupa indepartarea gipsului.

La nivelul piciorului, ne putem confrunta si cu entorse ale degetelor piciorului. Acestea, in comparatie cu luxatiile gleznei si luxatiile genunchiului, au o frecventa redusa, fiind posibile prin hiperextensie asociata sau nu cu miscari de torsiune sau lateralitate. In acest caz se recomanda purtarea de orteze medicale pentru degete, orteze hallux valgus, orteze entorsa haluce.

Vizualizare ca: Listă / Grid
Produse pe pag:
Sortare după:
Orteza de glezna
Orteza stabilizatoare, cu atele laterale flexibile, fabricata din material elastic cu proprietă..
97,00 RON
Orteza de glezna
Orteza stabilizatoare, cu atele laterale flexibile, fabricata din material elastic cu proprietă..
140,00 RON
Orteza elastica de glezna
Realizata din fibre de compresie ortopedice intr-un sistem fără cusatura. Dispunerea spatiala a..
41,50 RON
Orteza glezna GAMMA
Realizata din material respirabil, cu doua benzi elastice tip velcro incrucisate si atele flexibi..
169,00 RON
Orteza glezna THUNDER
Realizata din material plastic compozit, cu doua atele laterale, forma anatomica, captusita cu sp..
209,00 RON
Orteza glezna-picior TB Walker
Realizata din material compozit lejer si confortabil. Utila pentru imobilizarea gleznei, post-ope..
378,00 RON
Orteza glezna-picior TGO 610
Orteza realizata in forma de pantof echipata cu două atele de stabilizare, captusita cu material..
339,00 RON
Orteza glezna-picior TGO 611
Realizata din PVC usor si rezistent în forma unui pantof, orteza este captusita cu un material m..
459,00 RON
Orteza hallux valgus ORIONE
Realizata  din material termoplastic usor confortabila, inchidere Velcro, face ca orteza sa ..
59,00 RON
Web Design | Creare Site | Magazin Online by IT eXclusiv
Orteze, Lombostat, Cadru de Mers, Scaun cu rotile, dispozitiv de mers © 2021

Modificari si setari importante online

In Uniunea Europeana s-a modificat legea privind datele personale ale utilizatorilor online si dorim sa va informam. Va rog sa le vedeti dureaza doar cateva minute. Te rog acceseaza aceste informatii pentru a putea folosi in continuare site-ul nostru.

Aflati:

Cum ne asiguram ca sunt protejate datele tale.

Cum utilizeaza site-ul nostru datele dumneavoastra personale.

Noile modificari la: Termeni si conditii, Politica de confidentialitate si Politica de cookie-uri.