Coş de cumpărături
Coşul tău este gol!
News Letter
* Email
Name 
Subscribe
 

Orteze umar, brat, cot, antebrat

Bratul omenesc, din punct de vedere anatomic, este este segmentul membrului superior dintre cot si umar, limitat, in partea de sus, de centura scapulara si, in partea inferioara, de antebrat. Bratul este compus dintr-un singur os lung, numit humerus, mai multi muschi si nervi si vene. Muschii bratului se impart in doua mari categorii: muschii regiunii anterioare a bratului (muschiul biceps brahial, muschiul coracobrahial si muschiul brahial) si muschii regiunii posterioare a bratului (muschiul triceps brahial si muschiul anconeu).

Afectiunile bratului sunt nenumarate: leziuni traumatice ale tesuturilor moi (intindere, luxatie, dislocare sau entorsa la nivelul bratului); tendinita, cu durere la indoirea bratului resimtita in cot sau biceps; epicondilita, cunoscuta sub denumirea populara "cotul jucatorului de tenis", cu durere crescanda la nivelul cotului ce radiaza in antebrat si, apoi, mana; sindrom al tunelului carpatian, cu durere la nivelul bratului sau al mainii; poliartrita reumatoida, guta, bursita, cu durere acuta brusca, roseata, inflamatie si chiar tumefactie a cotului si/sau a altor articulatii; infectia osoasa sau articulara la nivelul bratului (umar, cot), artrita infectioasa. Alte afectiuni care implica durere la nivelul bratului sunt: artroza cervicala, spondiloza cervicala, nevralgia, angina, infarctul miocardic, pentru care trebuie actionat rapid si achiar apelat serviciul de urgenta medicala.

Antebratul omenesc este segmentul membrului superior limitat, in partea superioara, de cot si, in partea inferioara, de incheietura mainii. Antebratul este format din doua oase lungi (radius si ulna), unite membrana interosoasa. Muschii antebratului (muschiul brachioradial, muschiul flexorm digital superficial, muschiul flexor lung, muschiul palmaris lung, tricepsul) au rol, ca toti ceilalti muschi ai corpului omenesc, in generarea fortei si in intretinerea locomotiei.

Durerea resimtita la nivelul antebratului este cauzata, in cele mai multe cazuri, de fractura de radius, dislocare de ulna, dislocare de radius, decolare de radius.

In functie de cauza durerii la nivelul bratului sau antebratului, stabilita de medicul specialist in urma unor investigatii medicale amanuntite, pacientului i se va recomanda administrarea de tratament medicamentos, interventia chirurgicala la nivelul umarului, cotului sau a zonei afectate, aplicarea de unguente sau/si purtarea de orteze medicale.

Ortezele medicale pentru brat si/sau antebrat sunt specifice: orteze pentru umar, orteze pentru cot, orteze pentru brat, orteze pentru antebrat.

Orteza pentru cot dispune, de obicei, de o atela pe lungimea bratului si antebratului si, in functie de complexitatea si functionalitatea ortezei pentru cot, aceasta poate sa fie ajustabila sau nu. Orteza pentru cot este recomandata mai ales in cazul in care pacientul se confrunta cu: intindere, entorsa a cotului, dislocare a articulatiei cotului, ruptura de ligament sau in perioada de refacere dupa o fractura la nivelul bratului.

Orteza pentru umar dispune, in general, de o centura de siguranta in diagonala, pentru sustinerea si stabilizarea bratului. Orteza pentru umar reduce perioada de purtare a gipsului si are efecte curative in cazul in care pacientul a suferit: leziune a umarului, leziune musculara in jurul centurii scapulare si articulatiei cotului, fractura a bratului, fractura a antebratului, interventie chirurgicala la nivelul umarului sau cotului sau a bratului si/sau antebratului si este in perioada de recuperare postoperatorie.

Ortezele bratului (orteze pentru umar, orteze pentru cot) si ortezele antebratului  sunt dispozitive medicale specifice care trateaza, ajuta in tratamentul afectiunilor din regiunea brat si antebrat si sunt diversificate in functie de functionalitatea ortezei medicale si de materialele componente.

Vizualizare ca: Listă / Grid
Produse pe pag:
Sortare după:
Orteza clavicula
Realizata din material usor, poros. Ajustarea este efectuata cu doua benzi cu inchidere velcro. A..
69,00 RON
Orteza clavicula OTTONE
Realizata  din material lejer, confortabil si respirabil (bumbac). Usor de folosit, ofera su..
129,00 RON
Orteza de brat SOLLIEVO
Realizata  din material lejer si confortabil (bumbac), cu design inovator, face ca orteza sa..
61,00 RON
Orteza de cot ROM
Orteza dispune de o atela ajustabila in lungime pe brat si antebrat, cu sistem de reglare  (..
359,00 RON
Orteza de umar
Orteza este realizata din material usor, poros. Are  o curea fixată pe bretele, reglabile ..
133,00 RON
Orteza de umar NOLUX
Realizata  din material lejer si confortabil (bumbac), cu design inovator, face ca orteza sa..
129,00 RON
Orteza de umar NOLUX II
Realizata  din material lejer si confortabil (bumbac), cu design inovator, face ca orteza sa..
129,00 RON
Orteza de umar NOLUX III
Realizata  din material lejer si confortabil , cu design inovator, face ca orteza sa fie o s..
123,00 RON
Orteza de umar TGO 305
Realizata din spumă perforată, aerisita, profilata anatomic, inchidere cu velcro care permite u..
184,00 RON
Orteza de umar-brat TGO 304
Orteza de umăr dispune de o curea reglabila cu velcro, realizata din material aerisit. Cureaua p..
49,50 RON
Orteza epicondilita EPIC
Orteza  din neopren, lejera si confortabila, sub forma de banda ajustabila, cu o pernita car..
99,00 RON
Web Design | Creare Site | Magazin Online by IT eXclusiv
SC CORIS CONSTRUCT SRL © 2023